Client
Arrendamientos Aparici
Constructor company
OCN
Year
2018
Location
Benicàssim, Castellón
Area
450 m2

“A refined classical language.”

This is an intervention for the rehabilitation of a villa dating from the first half of the 20th century which was under a degree of environmental protection as local heritage and could therefore only be subject to conservation, restoration, rehabilitation or restructuring works. The preservation of its volumetric configuration was mandatory, as was maintaining a reserve area around it with specific separations for any new buildings to be erected.

 

Due to all these considerations, the proposed intervention strove to respect the original typology as far as possible, with all alterations being justified as elements for consolidation and structural reinforcement.

 

As regards the interior design, a classic language was proposed, although this was somewhat refined so that tradition and modernity could calmly coexist in spaces with high proportions opening towards the surrounding garden, which was renewed to complete the intervention.