Auditorium Park

The park is configured as one of the city’s most important green spaces and acts as a border for the Auditorium and Convention Centre’s building of white shapes.The park is divided into four distinct areas: South. Orangery, linking the end of Bulevar Blasco Ibáñez with the main entrance to the Auditorium. Didactic garden conceived as a space for learning and relating to the environment that recalls memories of the place. As a large access square in front of the Convention Centre building, the network of pedestrian walkways on prefabricated concrete panels alternates between coarse sand and gravel of different colours. Orange trees have mainly been used in this area. Alternating between the sections of pavement are four large sheets of water, strategically arranged so as to reflect the main façade. North. Parking and event area: a large space with mulberry trees that provide a continuity to the landscape of the emblematic pedestrian walkway leading to the Basílica de Lledó. West. Wooded area with elm, ash, honeyberry and pagoda trees, giving continuity to the adjacent woodland park of Rafalafena. The children’s playground is located in this area. East. Excavation of the underground floors of the Auditorium has resulted in artificial topography on the land, creating an acoustic barrier against the northern bypass ringroad that borders the park. The planting in this area mostly consists ofpine trees over a grassy meadow. See more

Description: Castelló’s Auditorium Park.

Situation: Avinguda de la Mare de Déu del Lledó,Castelló

Year: 2004 | Area: 80000m2 | Typology: Urbanismo

Arquitectos: Carlos Ferrater, Carlos Escura, Carlos Martín, José Mª Medrano, Jaime Sanahuja

Partners:
Jardineria y Riegos Azahar  S.A., Jardinería.

Builder: O.H.L. S.A.

Promoter: Castellón Cultural / Municipality of Castellón

Photography: Joan Guillamat